2010. június 23., szerda

Felvennétek-e?

Az utóbbi időben megint rámjött az ékszerkészítés, de arra gondoltm, hogy most már komolyabb darabokat kéne csinálnom, így arra jutottam, hogy több ezüstékszert fogok csinálni, és kicsit más stílusban. Az alábbi képen az első ilyen darab látható, és a kérdés az lenne, hogy tetszik-e, illetve felvennétek-e? Sok-sok kommentet várok. :)


A fülbevaló egy szőlő fürtöt akar ábrázolni, remélem átjön. :D

9 megjegyzés:

 1. Nekem tetszik,és biztos felvenném, bár lehet,hogy ez egy kicsit nehéz darab. Az ezüst ékszerekre pedig figyelj,mert nem rég hallottam,hogy fémjelezetlen ezüst ékszert elvileg tilos forgalmazni. Néhány darabért biztos nem harapják le a fejed, de ha komolyabban akarsz foglalkozni a dologgal, nézd át ezt az oldalt: http://www.mkeh.gov.hu/nemesfemvizsgalat/nemesfemvizsgalat

  VálaszTörlés
 2. Én szeretem az ilyen non-figuratív cuccokat. Bizony hogy felvenném! A zöld amúgy is az én színem. :)

  VálaszTörlés
 3. Azt sajnos nem tudom mi számít nehéznek, bár ahhoz képest, hogy milyen fülbevalókat látok, szerintem teljesen viselhető. Elolvastam a linket, és megerősített abban, amit eddig is tudtam, hogy 2g alatt nem kell fémjelezni (erre figyelni szoktam), és a vegyes technikával készült darabokat sem kérhetik számon. Azt pedig, hogy az ezüst az én tulajdonomban áll, nem tudom bizonyítani, mivel nem a NEHITI mintaboltjában vettem, tehát alapból illegális. Amúgy meg általában az én legálisságomról nem lehet túl sokat elmondani... :(

  VálaszTörlés
 4. Én nem igazán hordok nagy darabokat a fülemben, de határozottan tetszik!!! El tudom képzelni egy elegáns viselethez, de egy hétköznapi lazább öltözékhez is. Gratula! Szerintem nagyon jól sikerült!

  VálaszTörlés
 5. Ne aggódj, csak tájékoztatásként mondtam, mert engem is meglepetésként ért a dolog :) Én se vagyok legális túlzottan,, bár egy ismerősöm talált egy kiskaput: ha egy éven belül nem haladja meg az 50 ezer forintot, akkor adómentesen eladhatod a saját ingóságaidat. szóval én elvileg törvényesen működöm :) Ha egyszer valami csoda folytán ebből kezdenék megélni,akkor természetesen jobban utánanéznék a jogi és adóügyi dolgoknak. Én semmit nem értek ezekhez, de szerencsére ismerek egy könyvelőt :)
  Én egyébként imádom a nagy, csüngős fülbevalókat, csak a fülem lázad ellenük az utóbbi időben :)Az elmúlt pár évben ritkán hordtam fülbevalót,mert mindig rohantam, így elszoktam tőlük. Csinálj még ilyeneket,szerintem sikere lesz :)

  VálaszTörlés
 6. Ezt az 50 ezer forintos dolgot megjegyeztem, ami pedig a fülbevalót illeti, a megjegyzések alapján elkészítem a párját, és remélem még több ilyen ékszerem is lesz. :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon jól néz ki, naná hogy hordanám!! Ilyen színben meg főleg, imádom a zöldeket.
  Szóval évi 50ezer forint bevételig nem kell ilyesmivel törődni? Akkor egy ideig még nem kell aggódnom, azt hiszem, egyre inkább mínuszban leszek :)))

  VálaszTörlés